Everton laat na aartsrivaal Liverpool te helpen

3 mei 2014, 20:32   Bijgewerkt: 4 mei 2014, 01:17

Everton heeft aartsrivaal Liverpool niet de helpende hand kunnen toesteken in de Engelse titelrace. De ploeg van trainer Roberto Martínez verloor zaterdag op eigen veld met 2-3 van titelkandidaat Manchester City, waardoor de kampioenschapskansen van de stadgenoot een behoorlijke knauw hebben gekregen.

Want Manchester City komt door de overwinning op tachtig punten en nestelt zich daarmee naast Liverpool aan kop van de Premier League. Omdat The Citizens de beste doelcijfers hebben, bezitten zij nu de beste papieren in de titelstrijd. Bovendien hebben ze met thuiswedstrijden tegen Aston Villa en West Ham United geen al te zwaar programma meer. Zodoende lijkt Liverpool nog meer geduld te moeten hebben om de eerste landstitel sinds 1990 te mogen bejubelen.

Everton kon de titelkansen van Liverpool niet bewust dwarsbomen, aangezien het zelf ook moest winnen om nog in aanmerking te komen voor Champions League-voetbal. Zodoende kwamen The Toffees in de elfde minuut op voorsprong, na een schitterende knal van afstand van Ross Barkley.

Tien minuten later herstelde Manchester City via Sergio Agüero het evenwicht. De Argentijn schoot hard raak in de korte hoek. Dat was ook meteen de laatste belangrijke actie van Agüero; vijf minuten na zijn treffer viel hij geblesseerd uit. Dat kwam het spel van Manchester City niet ten goede, maar vlak voor rust kwamen de bezoekers wel op 1-2. Edin Dzeko kopte fraai raak op een voorzet van James Milner.

Kort na de doelwissel tekende Dzeko ook voor de beslissing. De Bosniër punterde raak op aangeven van Samir Nasri. Een minuut daarvoor was Manchester City nog aan de gelijkmaker ontsnapt, toen Steven Naismith rakelings voorlangs schoot na een fraaie solo van Barkley. In de 65ste minuut kwam Everton toch terug in de wedstrijd. Na een mooie voorzet van Leighton Baines knikte Romelu Lukaku binnen.

Everton maakte daarna nog wel jacht op de 3-3, maar slaagde niet in zijn missie. Dat leek het publiek niet al te erg te vinden, gezien de troosteloze ambiance op Goodison Park. Want hoewel Everton Champions League-voetbal nu definitief kan vergeten - het gat naar nummer vier Arsenal bedraagt met nog één duel te gaan vier punten - zijn de titelkansen van rivaal Liverpool flink geslonken door dit resultaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen