RKC met kater de nacompetitie in na thuisnederlaag

3 mei 2014, 20:44

Sc Heerenveen heeft in het Mandemakers Stadion simpel afgerekend met RKC Waalwijk. De Friese formatie kende de gehele wedstrijd een veldoverwicht en wist dat uiteindelijk uit te drukken in een 3-0 overwinning. Joey van den Berg, Bilal Basacikoglu en Alfred Finnbogason namen de doelpunten voor hun rekening.

De Friezen hadden al het meeste balbezit en werden wellicht een beetje overdonderd door de grote kansen die RKC kreeg, maar na een halfuur stelde de ploeg van Marco van Basten orde op zaken. Daley Sinkgraven omspeelde op fraaie wijze zijn man en zette Van den berg vrij voor het doel. De middenvelder verzaakte niet en zette zijn ploeg op 1-0 – wat ook de ruststand was.

In de tweede helft gingen de bezoekers er vol op en gaven de mannen van trainer Erwin Koeman niet de illusie dat er nog wat te halen viel. Basacikoglu maakte als eerste gebruik van dat overwicht door na iets minder dan een uur een perfecte pass af te ronden, 2-0. Niet veel later werkte Rémy Amieux Pele van Anholt naar de grond waarna Björn Kuipers niet anders kon doen dan naar de stip te wijzen.

Vanaf de stip maakte Finnbogason zijn negenentwintigste van het seizoen waarmee de IJslander topscorer is geworden van de Eredivisie – de 3-0 van de spits bleek ook de eindstand. Sc Heerenveen mag zich gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl RKC ook nog even door moet om degradatie te ontlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen