Goudhaantje Jahanbakhsh schiet NEC de nacompetitie in

Jw
3 mei 2014, 20:55   Bijgewerkt: 3 mei 2014, 23:57

NEC is zaterdagavond op spectaculaire wijze aan directe degradatie ontkokmen. De ploeg uit Nijmegen kwam tot twee keer toe op achterstand, maar invaller Alireza Jahanbkahsh was in de krankzinnige slotfase de held door twee keer de score gelijk te trekken (2-2). De spelmaker uit Iran voorkwam daarmee dat NEC op de laatste plaats eindigt in de Eredivisie. Roda JC is gedegradeerd naar de Jupiler League, NEC gaat de nacompetitie in.

Na het net zo zure als fraaie eigen doelpunt van Leiwakabessy kon Ajax zijn gang aan en had het NEC definitief de nek om kunnen draaien. De Amsterdammers, waarbij de reserves Mike van der Hoorn en Kenneth Vermeer verrassend een kans kregen in de basisformatie, waren echter ook niet in goede doen. Ajax hanteerde een veel te laag tempo en kon het publiek, dat natuurlijk hoopte op een frivole afsluiting van het seizoen, niet echt vermaken.

Er lagen in de eerste helft zeker mogelijkheden voor NEC om terug te komen in de wedstrijd, maar vooral Geoffrey Castillion ging slordig om met de schietkansen die hij kreeg. Zo verzuimde de Ajax-huurling een verkeerde uittrap van Vermeer af te straffen en ramde hij even later een voorzet huizenhoog over. In Deventer stond Roda JC halverwege met 1-0 voor en dus ging NEC virtueel rusten als degradant.

NEC leek niet de krachten te hebben om het knullige eigen doelpunt boven te komen, maar de invalbeurt van Jahanbakhsh bleek een gouden greep van trainer Anton Janssen. De Iraniër trok de score een kwartier voor tijd gelijk door Vermeer te verrassen met een schot van buiten het strafschopgebied. NEC verdedigde vervolgens met man en macht de gelijke stand, maar toch ging het mis. Bojan Krkic kreeg een vrije doorgang naar het doel van NEC en rondde het karwei koelbloedig af.

In Deventer stond het nog altijd 1-0 voor Roda JC en dus stond NEC weer op degraderen. De Nijmegenaren hadden echter geluk dat Ajax niet meer de scherpte had. Kenneth Vermeer en Daley Blind begrepen elkaar niet en Jahanbkahsh was er als de kippen bij om van het misverstand te profiteren. Hij wipte de bal over Vermeer heen en groeide daarmee uit tot de absolute held van NEC, dat evenwel natuurlijk nog niet definitief gered is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen