Vitesse verliest van Utrecht en maakt zich op voor play-offs

Ger
3 mei 2014, 21:03

Vitesse heeft in een vol Galgenwaard met 2-1 verloren van FC Utrecht. De Arnhemmers zien daardoor een vierde positie, die recht geeft op deelname aan de Europa League, aan zich voorbijgaan. Doelpuntenmakers bij FC Utrecht waren spitsen Steve de Ridder en Juan Agudelo.

Demanschappen van trainer Peter Bosz wist op voorhand dat ze de kans op een Europees ticket niet in eigen hand hadden. Alleen bij puntenverlies van directe concurrent PSV mocht Vitesse dromen van de vierde plek. Opponent FC Utrecht streed enkel nog om de eer. De thuisploeg was reeds zeker van handhaving en speelde vanavond slechts voor een hoogst mogelijke eindklassering.

In de veertigste minuut kon Velthuizen alsnog de bal uit het doel vissen. Jacob Mulenga gebruikte zijn fysiek om de bal te controleren in de zestienmeter. De Zambiaan behield het overzicht en vond Steve de Ridder rechts van het doel. De Ridder greep zijn kans en schoof de bal onder keeper Velthuizen door. Vitesse kwam in de tweede helft nog wel gelijk door een doelpunt van Zakaria Labyad. De middenvelder kwam naar binnen en haalde uit met rechts. Zijn zwabberbal kwam recht op Robin Ruiter af, maar de Utrechtse doelman wist de bal desondanks niet te keren.