Emotionele Fledderus: "Ontslag Brood deed pijn"

3 mei 2014, 21:59

Er heerst verdriet in Kerkrade, aangezien Roda JC volgend seizoen in de Jupiler League zal acteren. De Limburgers zegevierden met 0-1 bij Go Ahead Eagles, maar aangezien NEC op bezoek bij Ajax met 2-2 gelijkspeelde, maakte de overwinning geen verschil. Een emotionele Mark-Jan Fledderus kon het niet laten om vlak na het vallen van het doek stil te staan bij het ontslag van trainer Ruud Brood.

"Er is heel veel gebeurd dit jaar. Het ontslag van Ruud Brood heeft heel veel invloed gehad", zegt Fledderus voor de camera's van FOX Sports, met tranen in zijn ogen. "Het is zoals het is, maar het heeft mij wel pijn gedaan. Het hele jaar is onrustig geweest en dat helpt niet mee. Voor mijn gevoel was er op het moment dat Brood ontslagen werd niet veel aan de hand, al ging het niet geweldig. Maar het is gebeurd en dat is heel zuur", slikt de captain van de ploeg uit Kerkrade.

"Het zat eraan te komen", zegt Fledderus over de rechtstreekse degradatie. "Als je na de winterstop elf punten pakt, dan is dat gewoon veel te weinig", beseft hij. "Deze hele mooie club gaat naar de Jupiler League. Dat is in en in triest", treurt de aanvoeder van Roda, die flink baalde van het feit dat Ajax haar sportieve plicht weigerde te doen. "Het is heel zuur. We doen hier wat we moesten doen: winnen. Dit had ik niet verwacht. Het is heel vreemd dat Ajax zo'n thuiswedstrijd gelijkspeelt, al ligt het natuurlijk aan onszelf. Maar het blijft apart dat Ajax tegen Heracles gelijkspeelt en nu weer", bromt Fledderus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen