Bosz: "Verdedigend sta je. Dat was het probleem niet"

4 mei 2014, 01:23

Peter Bosz, de trainer van Vitesse, weigert de hand in eigen boezem te steken na de 2-1 nederlaag van zijn elftal bij FC Utrecht. De oefenmeester vond eerder dat zijn spelers zich te gemakkelijk uit het veld lieten slaan.

"Ik vond niet dat je kon zeggen dat het niet liep. Verdedigend sta je. Dat was het probleem niet", zei Bosz tegen Omroep Gelderland. "Maar je ziet na die 1-0, dan gaan die kopjes hangen. Dat is iets wat eigenlijk niet mag gebeuren."

Bosz denkt echter niet dat de spelers er bewust met de pet naar hebben gegooid. "Nee, spelers laten het niet lopen, zo werkt dat niet in het voetbal. Wat wel in het voetbal werkt, is gewoon vertrouwen. En dat is logisch dat het minder is en dat het broos is op het moment dat je niet wint. Feit is dat je met mensen te maken hebt en daarin speelt vertrouwen een belangrijke rol."

Vitesse eindigt door het verlies als zesde en zal via de play-offs Europees voetbal moeten veilig stellen. "Uiteindelijk sta je waar je recht op hebt. Wij staan waarschijnlijk terecht zesde", besloot Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen