Sparta Praag kan alsnog aan de champagne

4 mei 2014 – Sparta Praag mag zich na vier jaar weer kampioen van Tsjechië noemen. De hoofdstedelingen sleepten zondag, zonder zelf in actie te komen, de landstitel in de wacht.

Sparta Praag had zaterdag op eigen kracht het kampioenschap kunnen veiligstellen, maar op visite bij FK Teplice incasseerde de equipe van coach Vitezslav Lavicka zijn eerste competitienederlaag van het seizoen (3-1). Door puntenverlies van uittredend kampioen Viktoria Plzen, de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd, kan Sparta Praag een dag later alsnog aan de champagne. Plzen speelde zondag met 2-2 gelijk bij FK Jablonec.

Drie speelrondes voor het einde bedraagt het verschil tussen Sparta Praag en Viktoria Plzen negen punten. In punten kunnen beide teams dus nog gelijk eindigen, maar het onderling resultaat - dat bij hetzelfde aantal punten doorslaggevend is - is in het voordeel van de koploper.

Het is de twaalfde keer dat Sparta Praag de beste van Tsjechië is. Daarvoor was het al 24 maal kampioen van Tsjecho-Slowakije.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd