Oud-RKC'er Chevalier bloeit op: "Ik scoor, omdat ik speel"

5 mei 2014, 12:41

In de Belgische Jupiler League wist Teddy Chevalier zich dit seizoen amper te onderscheiden. Zeventien keer mocht de spits van KV Kortrijk in actie komen in een competitiewedstrijd, slechts eenmaal wist hij te scoren. Maar nu de reguliere competitie erop zit en de play-offs begonnen zijn, loopt het als een trein. Dit weekend scoorde hij twee keer tegen Charleroi (2-1), vorige week tegen Cercle was hij ook al tweemaal trefzeker.

Chevalier heeft een simpele verklaring voor het feit dat hij de weg naar het doel nu ineens wel weet te vinden. "Simpel, omdat de coach me opstelt. Als ik op het veld sta, krijg ik vertrouwen. En als ik met vertrouwen speel, scoor ik", zegt de Fransman bij Sporza. Tijdens het reguliere seizoen kwam hij vooral als invaller in actie. "Tijdens het seizoen heb ik niet veel gespeeld: tien à vijftien minuten per wedstrijden. Dan is het niet evident om te scoren. Sinds enkele weken krijg ik het vertrouwen van de coach en sta ik in de basis." Het feit dat hij zijn kans gegrepen heeft, doet Chevalier goed. "Ik had zeker zin om revanche te nemen. Dat heb ik ook gedaan."

Vorig seizoen stond de 26-jarige Chevalier onder contract bij RKC Waalwijk. De spits begon uitstekend aan zijn seizoen in Brabant en scoorde voor de winterstop acht keer in de Eredivisie, maar wist de weg naar het doel daarna niet meer te vinden. Omdat hij in de maanden daarna regelmatig in de clinch lag met coach Erwin Koeman, werd in mei besloten om zijn doorlopende contract in het Mandemakers Stadion te ontbinden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen