Blessureproblemen bij AZ: "Succes gaat ons nu opbreken"

6 mei 2014, 15:54

Dick Advocaat heeft voor de eerste wedstrijd van de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen een puzzel op te lossen. De trainer van AZ mist woensdag tijdens het thuisduel onder andere drie basiskrachten. Advocaat denkt dat zijn ploeg nu de tol voor een goed seizoen moet betalen.

Roy Beerens, Aron Jóhannsson, Simon Poulsen en Denni Avdic moeten het duel met de Friezen laten schieten.  "Het succes van dit seizoen gaat ons nu opbreken", stelt Advocaat op de clubsite. "We gaan geen risico's nemen, want je kunt alleen met honderd procent fitte spelers strijd leveren. Maar we geven de strijd niet op en gaan er vol tegenaan woensdag. Dat kun je van mij aannemen. We hebben namelijk nog steeds een wedstrijdselectie van achttien man waar ik het volste vertrouwen in heb."

Heerenveen uitschakelen lijkt een pittige kluif te worden voor AZ. De Alkmaarders verloren dit seizoen in de competitie twee keer van de Friezen en moesten in die duels maar liefst negen tegendoelpunten incasseren. "Heerenveen is een lastige ploeg om tegen te spelen. Ze zijn fysiek sterk en scherp in de duels en counters. Ze hebben vier van de laatste zes wedstrijden gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Zo'n serie hadden wij voor de winterstop ook. Wij moeten nu een eind aan hun goede reeks maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen