Napoli simpel langs Cagliari in sfeerloos San Paolo

6 mei 2014, 23:15   Bijgewerkt: 6 mei 2014, 23:44

Napoli heeft dinsdag een probleemloze driepunter gescoord in de Serie A. In het eigen Stadio San Paolo werd Cagliari met 3-0 verslagen. Oud-PSV'er Dries Mertens opende, op zijn verjaardag, uit een strafschop de score.

Doorgaans zorgen de Napoli-fans voor een prachtige voetbalsfeer, maar daar was tegen Cagliari weinig van te merken. Ze bekeken de wedstrijd zonder hun favoriete club vocaal te ondersteunen, om hun medeleven te tonen met Ciro Esposito. Deze Napoli-supporter werd zaterdag voorafgaand aan de gewonnen Coppa Italia-finale tegen Fiorentina neergeschoten in de binnenstad van Rome en vecht nog altijd voor zijn leven.

Ook zou de aanhang van Napoli niet gelukkig zijn met het stadionverbod van Genny a' Carogna. De beruchte leider van de harde kern Curva A is vijf jaar niet welkom in de Italiaanse voetbalstadions, naar verluidt omdat hij tijdens de bekerfinale een T-shirt droeg met daarop de tekst 'Speziale Libero'. Het was een oproep om Antonino Speziale vrij te laten. Speziale is de man die verdacht wordt van de dood van een politieagent, begin 2007 bij hevige rellen rond de Siciliaanse derby tussen Catania en Palermo.

De stilte op de tribunes sloeg over naar de spelers op het veld, die nauwelijks voor spektakel konden zorgen. Toch trok Napoli de drie punten eenvoudig naar zich toe. Dries Mertens luisterde zijn 27ste verjaardag op met een benutte penalty in de 33ste minuut. Tien minuten later tekende Goran Pandev voor de 2-0.

De Macedoniër versierde acht minuten na rust een nieuwe strafschop voor Napoli, maar die werd door Hamsik tegen de lat geschoten. Dat was gerechtigheid, want Pandev ging in een duel met Cagliari-keeper Silvestri wel heel gretig naar de grond. Toch kwam het de sluitpost op een rode kaart te staan. Blerim Dzemaili zorgde in de 57ste minuut alsnog voor de 3-0.

Napoli zou zich bij winst hebben geplaatst voor de voorronde van de Champions League, maar omdat achtervolger Fiorentina eerder op de dag verrassend verloor van Sassuolo (3-4), waren de Napolitanen ineens voor de aftrap al zeker van plaatsing voor het miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen