Real Madrid lijdt duur puntenverlies bij Valladolid

7 mei 2014, 22:51   Bijgewerkt: 7 mei 2014, 23:48

Real Madrid heeft zijn eigen glazen in de Spaanse titelrace verder ingegooid. De Koninklijke speelde woensdag, drie dagen na de remise tegen Valencia (2-2), met 1-1 gelijk in de inhaalwedstrijd bij en tegen Real Valladolid. Real stond lang op voorsprong, maar zag de thuisclub in de slotfase langszij komen. Tot overmaat van ramp voor de Madrilenen viel Cristiano Ronaldo al vroeg uit met een blessure.

Met een fabelachtig hakje sleepte Ronaldo afgelopen weekend tegen Valencia nog een punt uit het vuur voor Real. De Portugese vedette kon in het Estadio Municipal José Zorrilla van Valladolid niet opnieuw schitteren. Hij verliet al na acht minuten, met een droevige blik, het veld. Volgens berichten in Spaanse media gaat het om een hamstringblessure en lijkt de schade wel mee te vallen.

Zonder Ronaldo sprankelde Real niet, maar het kwam in de 35ste minuut wel op voorsprong. Sergio Ramos, die de laatste weken wel vaker scoort, was ook tegen Valladolid trefzeker. De verdediger - net vader geworden - joeg op fraaie wijze een vrije trap tegen de touwen. Valladolid-keeper Jaime kreeg nog wel zijn hand tegen het leder, maar het was niet voldoende om de Madrileense voorsprong in de kiem te smoren.

Real oogde daarna niet heel geconcentreerd, waardoor Valladolid in een stunt bleef geloven. In de 66ste minuut was Javi Guerra dicht bij de gelijkmaker. Zijn omhaal ging maar net naast het doel van Iker Casillas. Twintig minuten later kwam de thuisclub alsnog langszij, doordat invaller Humberto Osorio raak kopte uit een hoekschop van Álvaro Rubio. Real maakte daarna nog wel jacht op de winnende treffer, maar het had geen succes in de afwerking.

Door het puntenverlies blijft Real Madrid op de derde plaats steken in La Liga. De equipe van trainer Carlo Ancelotti heeft, twee speelrondes voor het einde, 84 punten. Dat zijn er vier minder dan koploper Atlético Madrid. FC Barcelona staat met 85 punten op de tweede plaats. Omdat Atlético en Barça in de laatste speelronde tegenover elkaar staan, lijkt de titeldroom van Real al vervlogen.