Het wonder van Sunderland: "Dit gebeurt nooit meer"

8 mei 2014, 11:35

Dood en begraven leek Sunderland, een maand geleden. Nadat de ploeg op 12 april verloren had van Everton leek degradatie naar het Championship een feit, zeker gezien het loodzware programma dat de ploeg nog voor de boeg had in de laatste weken van het seizoen. De ploeg van manager Gus Poyet pakte vervolgens een puntje tegen Manchester City (2-2) en won van Chelsea, Cardiff City, Manchester United en West Bromwich Albion. Door de zege op West Brom, woensdag, is de ploeg nu zeker van lijfsbehoud in de Premier League.

In april verzuchtte coach Poyet nog dat zijn ploeg een wonder nodig had om degradatie te ontlopen. Dat wonder is uitgekomen, stelt de oud-middenvelder tot zijn verbazing vast. "Ik weet niet of zoiets ooit nog gaat gebeuren. Het was loodzwaar, maar we hebben vier keer op rij gewonnen. Dit is één van de mooiste dagen uit mijn leven."

Sunderland is de eerste ploeg sinds West Bromwich in 2005 die níet degradeert, nadat het tijdens Kerstmis nog onderaan stond. "Het zag er lang naar uit dat we zouden degraderen", geeft Poyet toe. "Maar dit is voetbal, dit is een wonder, iets unieks. De klik op het veld tussen spelers en fans de laatste weken was fantastisch."

De wederopstanding van Sunderland is slecht nieuws voor Norwich City, dat nu vrijwel zeker is van degradatie. Bij Norwich City staan onder meer de Nederlanders Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen