Rake vrije trap helpt RKC aan zege bij De Graafschap

Ger
8 mei 2014, 20:52

RKC Waalwijk heeft een eerste bescheiden stap gezet om zich via de nacompetitie te verzekeren van opnieuw een seizoen op het hoogste niveau. De ploeg van trainer Erwin Koeman boekte een nipte overwinning op het veld van De Graafschap: 0-1.

RKC ontsnapte in het eerste kwartier aan een achterstand. Milan Massop trof met een kopbal de lat en Vincent Vermeij knikte het speeltuig net voorlangs. Na een half uur waren het de Waalwijkers die wel succes hadden. Met een prachtige vrije trap liet voormalig Superboer Sander Duits doelman Theo Zwarthoed kansloos. Ook na de 0-1 bleef De Graafschap pogingen ondernemen om te scoren, maar het ontbrak de thuisploeg aan efficiëntie. Nathan Kabasele en Vermeij kregen mogelijkheden en een schot van Dean Koolhof ging rakelings naast.

Onder het toeziend oog van een voller uitvak gaf de defensie van RKC na de hervatting veel minder ruimte prijs. De Graafschap, dat in de eerste ronde van de nacompetitie twee keer had gewonnen van Fortuna Sittard, wist lange tijd geen kansen meer af te dwingen. Een kwartier voor het einde viel de gelijkmaker bijna alsnog. Na een gesmoorde inzet van Kabasele leek Vermeij in de rebound toe te slaan, maar keeper Arjan van Dijk had een knappe redding in huis.

RKC had de zege in de extra tijd zowaar ruimer kunnen laten uitvallen, maar Romeo Castelen hielp een enorme kans om zeep. De return tussen RKC en De Graafschap in het Mandemakers Stadion staat zondag op het menu. De winnaar van het tweeluik speelt in de beslissende ronde van de play-offs tegen FC Den Bosch of Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen