Koolwijk schaamt zich voor optreden tegen Sparta

10 mei 2014 – De supporters van NEC zongen vrijdag, na de 1-0 nederlaag van hun favoriete club bij Sparta in de play-offs promotie/degradatie, dat de spelers zich moeten schamen. Ryan Koolwijk is het daar volledig mee eens.

"Daar hebben ze helemaal gelijk in en dat doen we ook", zei Koolwijk na afloop tegen FOX Sports. Toch houdt de middenvelder vertrouwen in een goede afloop. "Zondag moeten we laten zien dat we in de Eredivisie thuishoren. We kunnen dit zeker recht zetten, omdat we in de return kunnen voetballen. Dat was hier niet te doen."

Daarmee doelde Koolwijk op de slechte staat van de grasmat op het Kasteel. Donderdag werd de wedstrijd in de rust gestaakt vanwege noodweer, maar een dag later lag het veld er niet veel beter bij. "Ik snap niet waarom deze wedstrijd is doorgegaan, want het veld was volgens mij hetzelfde als donderdag. En daarom snap ik ook niet dat er toen eveneens is gespeeld."

Koolwijk weigerde de omstandigheden als reden voor de nederlaag te noemen. "Sparta had ook last van het veld, maar zij zijn er beter mee omgegaan dan wij en dat heeft het verschil gemaakt. En of een duel nou negentig minuten of tien minuten duurt, dat moet niet uitmaken."

Eredivisie

gerelateerd