Barcelona hoopt op trio voor Spaanse ontknoping

10 mei 2014, 15:52

Barcelona hoopt volgende week weer te kunnen beschikken over Gerard Piqué, Jordi Alba en Neymar. Het trio basisspelers mist zondag in elk geval de competitiewedstrijden tegen Elche, maar is mogelijk wel op tijd hersteld voor de belangrijke slotwedstrijd in de Primera División, waarin de huidige koploper Atletico Madrid de tegenstander is.

Piqué (heup), Alba (hamstring) en Neymar (middenvoetsbeentje) staan al enige tijd geblesseerd aan de kant, maar trainer Gerardo Martino houdt hoop. "Ze zijn niet klaar voor het duel met Elche, volgende week zullen we moeten afwachten."

Barcelona maakt nog altijd kans op het kampioenschap in Spanje. Na het puntverlies tegen Getafe (2-2) van vorige week zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Maar zowel Atlético als Real Madrid morsten vervolgens punten. "Volgens mij was het niet onverantwoordelijk om te zeggen dat de titelrace voor ons voorbij was. Ieder ander zou hetzelfde gezegd hebben. We zijn blij dat we ernaast zaten en dat we opnieuw kans maken."

Als Barcelona zijn resterende twee wedstrijden wint, dan prolongeren de Catalanen de Spaanse titel. De Argentijn meent dat hij geen kampioenschap nodig heeft om zijn baan bij Barcelona te behouden. "Geen enkel resultaat gaat mijn toekomst veranderen. Het winnen of verliezen van de titel verandert niets voor het volgende seizoen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen