Verona en Udinese in evenwicht, wereldgoal Di Natale

10 mei 2014, 20:02

Hellas Verona en Udinese hebben elkaar zaterdagavond op een gelijkspel gehouden. In het Stadio Marc'Antonio Bentegodi kwamen de bezoekers uit Udine pas in de blessuretijd langszij, maar de gelijkmaker van de bezoekers was meer dan verdiend te noemen. Antonio di Natale deed weer eens van zich spreken met een formidabel doelpunt.

De clash tussen Verona en Udinese was op voorhand de confrontatie tussen Luca Toni en Di Natale. Beide spitsen zijn 36 jaar en bevinden zich derhalve in de herfst van hun carrière. Het lijkt ze niet te deren, blijkt dit seizoen. Luca Toni zorgde vanaf elf meter voor de voorsprong voor Verona, met alweer zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Nadat Emil Halffredson de marge op fraaie wijze verdubbelde, kantelde de wedstrijd.

Dit had Verona aan zichzelf te danken, aangezien het zich terugtrok op de eigen speelhelft en Udinese daarmee in de kaart speelde. Di Natale bezorgde de bezoekers op werkelijk fantastische wijze de aansluiting - het was zijn 190ste doelpunt in de Serie A - alvorens invaller Emmanuel Badu in de blessuretijd voor een remise zorgde. De Ghanees was vorige week ook al trefzeker.

Door de opgelopen averij lijkt Hellas Verona definitief geen kans meer te maken op Europees voetbal. Internazionale (drie punten) en Torino (één punt) hebben een voorsprong op Verona, met nog een extra wedstrijd tegoed.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen