Porto sluit seizoen in stijl af tegen kampioen Benfica

10 mei 2014, 21:09

FC Porto heeft een seizoen waarin het haar meerdere flink moest erkennen in kampioen Benfica en nummer twee Sporting Lissabon met een succes afgesloten. In O Clássico, de klassieker tussen Porto en Benfica, trok de ploeg uit de Portugese havenstad aan het langste einde (2-1) tegen Benfica, dat dit seizoen oppermachtig was in de Primeira Liga.

Het zijn de twee succesvolste ploegen van Portugal. Samen wonnen Porto en Benfica maar liefst negen internationale trofeeën. Dit seizoen kunnen de Dragões (Porto) de heerschappij van de Águias (Benfica) slechts met lede ogen aanzien. Het is ronduit een successeizoen voor Jorge Jesus en consorten, aangezien ze niet alleen landskampioen zijn geworden, maar ook de Portugese equivalent van de League Cup in de wacht wisten te slepen. Er kunnen zelfs nog twee prijzen aan worden toegevoegd, aangezien ze aantreden in de finale van zowel de Europa League als het Portugese bekertoernooi.

Het was er vandaag (zaterdag) niet echt aan af te zien tegen Porto, dat de punten verdiend in het eigen Estadio do Dragao wist te houden. Ricardo opende na vier minuten de score. Enzo Perez (strafschop) herstelde in de eerste helft nog het evenwicht namens de kampioen, maar Jackson Martinez schoot Porto in hetzelfde bedrijf nog op 2-1. De Colombiaan benutte eveneens een penalty. In de tweede helft wist Porto de aanval van Benfica met succes af te weren.

Porto eindigt het seizoen als derde, met 61 punten uit dertig duels. Het kan, ondanks de zege van vanavond, niet tippen aan Benfica, dat geëindigd is met een puntenaantal van 74.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen