Heerenveen scoort niet genoeg tegen verdedigend AZ

10 mei 2014, 22:49

AZ is de tegenstander van FC Groningen in de finale van de play-offs om Europees voetbal. In Friesland werd Heerenveen op 1-0 gehouden, waardoor de eerdere 3-0-zege in Alkmaar genoeg was voor Dick Advocaat en consorten.

De thuisploeg herstelde zich aardig. De Friezen hadden veelvoudig de bal, maar dat was meer omdat AZ niet hoefde en vooral wachtte op de tegenstoot. Ziyech gaf een aantal keer goed voor en verzorgde alle vrije trappen namens Heerenveen. Dat zorgde soms voor gevaar, maar échte kansen bleven uit. Ook vleugelspeler Bilal Basacikoglu kon zijn behendige acties niet laten zien en vice-spits Joey van den Berg voelde zich niet lekker in zijn rol als topscorer Alfred Finnbogason, die vorige week tijdens de warming-up in Alkmaar uitviel met een blessure.

De Friese storm ging uiteindelijk liggen. AZ nam geen moeite meer om te counteren en besloot nog veiliger te spelen. De thuisploeg creëerde nog wel goeie kansen, maar topscorer Finnbogason werd gemist. En zo werden de twee ruime overwinningen van Heerenveen op de ploeg van trainer Dick Advocaat in de competitie weggepoetst door de Alkmaarders. Volgende week treedt AZ aan tegen FC Groningen, om dat laatste ticket voor Europees voetbal wellicht te bemachtigen. Ook de finale wordt over twee wedstrijden beslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen