Clubicoon Zanetti (40) neemt afscheid met drie punten

10 mei 2014, 22:46   Bijgewerkt: 11 mei 2014, 01:04

In een wedstrijd die geheel in het teken stond van het Giuseppe Meazza-afscheid van het clubicoon Javier Zanetti, heeft Internazionale ten koste van SS Lazio de drie punten in Milaan gehouden. Inter zegevierde in 4-1, mede dankzij twee treffers van Rodrigo Palacio.

Het afscheid van Zanetti in eigen stadion leek aanvankelijk uit te lopen tot een teleurstelling. De Argentijnse routinier moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank en zag vanaf deze bank dat Lazio na twee minuten al brutaal aan de leiding ging, door een treffer van Giuseppe Biava.

Rodrigo Palacio en Mauro Icardi wilden dat hun landgenoot Zanetti een waardig afscheid zou kregen en besloten de stand daarom nog voor de theepauze om te buigen naar 3-1. Palacio was tweemaal trefzeker. De Argentijnse aanvaller liep echter ook tegen een gele kaart aan, waardoor hij de seizoensafsluiting (Chievo Verona-uit) aan zich voorbij moet laten gaan. In het tweede bedrijf zorgde de Braziliaan Hernanes voor de 4-1 eindstand.

Zanetti kwam vlak na de rust binnen de lijnen bij Inter. De vleugelverdediger liet zich meteen gelden met een karakteristieke rush, die door de aanhang van de Nerazzurri met luid gejuich werd bejegend. Het was Serie A-optreden nummer 614 voor de Argentijn, die de gelederen van Inter in 1995 kwam versterken. Leuk gegeven is dat Lazio-speler Keita Baldé Diao toen werd geboren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen