Gouweleeuw: "We zijn goed in resultaatvoetbal"

11 mei 2014, 07:00

Jeffrey Gouweleeuw wist met AZ, ten koste van zijn voormalig werkgever sc Heerenveen, door te dringen tot de finale van de play-offs om een Europees ticket. De verdediger is zich ervan bewust dat het spel van de Almaarders zaterdag niet de schoonheidsprijs verdiende. "Het is helemaal niet erg als we op een lelijke manier Europees voetbal halen."

"Dat het zo'n zware wedstrijd werd, hadden we vooral aan onszelf te danken", zegt Gouweleeuw op AZ.nl over het treffen met zijn oude club. "Al binnen een minuut kreeg Johann Berg Gudmundsson een grote kans op de 0-1. Als die was gevallen, was het al beslist geweest. Ook in het vervolg van de eerste helft kregen we nog een aantal goede kansen. Steeds was de afronding niet voldoend. Door het uitblijven van een doelpunt, bleef het spannend", weet de verdediger van AZ.

Gouweleeuw verklaart de defensieve tactiek van AZ als volgt: "We gingen deze wedstrijd in met een zakelijke insteek. Het ging ons hier in Heerenveen puur om het resultaat. Onze missie is gelukt. Met de 5-3-2-formatie hadden we eerder al succes op bezoek bij Anzhi. Ook met dit systeem creëren we kansen. We zijn goed in resultaatvoetbal. Dat is mede te danken aan Dick Advocaat", complimenteert de verdediger zijn coach.

Het lange seizoen heeft de nodige impact op de fysieke gesteldheid van de spelers van AZ, geeft Gouweleeuw aan: "Ik zag net veel vermoeide medespelers in de kleedkamer. Dat is niet verrassend. We spelen bijna het hele seizoen met hetzelfde team. De meeste jongens hebben inmiddels bijna zestig wedstrijden gespeeld. We voelen de vermoeidheid zeker. Ook vanavond was het een zware wedstrijd, met veel persoonlijke duels."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen