Manchester City stelt titel veilig met simpele zege

11 mei 2014, 17:55

Voor de vierde keer in de clubgeschiedenis is Manchester City kampioen van Engeland geworden. De ploeg van coach Manuel Pellegrini moest op de slotdag van de competitie thuis winnen van West Ham United om de titel veilig te stellen en bracht die opdracht eenvoudig tot een goed einde (2-0). Onderin de competitie viel het doek voor Norwich City, de ploeg van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel is gedegradeerd.

Spannend werd de strijd om het kampioenschap tijdens de 38ste en laatste speelronde van de Premier League niet meer. Manchester City kon het karwei thuis afmaken en hoewel het twee jaar geleden in eenzelfde scenario pas diep in blessuretijd toesloeg tegen Queens Park Rangers (3-2), twijfelde niemand er eigenlijk aan dat City de klus zou klaren. De ploeg speelt al maanden goed en stabiel. Met name dat laatste heeft ervoor gezorgd dat het Liverpool, dat de afgelopen weken dure punten morste, in de strijd om de titel voorgebleven is.

Tegen West Ham tekende Samir Nasri al voor rust voor de openingstreffer voor Man City, een doelpunt dat voor veel opluchting en blijdschap zorgde. Toen Vincent Kompany vervolgens iets na de pauze de 2-0 maakte, kon het feest in het blauwe deel van Manchester echt beginnen. West Ham, dat nergens meer voor speelde, bleek in het restant van de wedstrijd niet echt van plan om het feestje van de thuisploeg nog te verderven.

Het is voor City de vierde landstitel uit de clubhistorie en de tweede in drie jaar, na het kampioenschap van 2012. Liverpool is het seizoen als tweede geëindigd, de ploeg sloot een fraaie jaargang af met een 2-1 zege op Newcastle United. Daniel Agger en Daniel Sturridge maakten de doelpunten, Martin Skrtel had vroeg in de wedstrijd in eigen doel geschoten. Bij Newcastle kregen twee spelers, Ameobi en Dummett, de rode kaart.

Voor Norwich City eindigde het seizoen in mineur. Alleen een monsterzege op Arsenal had de ploeg in de Premier League kunnen houden, maar het verloor met 0-2 en degradeert daarvoor naar het Championship. Ook Cardiff City en Fulham spelen volgend seizoen een niveau lager. Bij Norwich bleef Oranje-international Leroy Fer negentig minuten op de reservebank, Ricky van Wolfswinkel behoorde niet eens tot de selectie.

Manchester United sloot het seizoen af met een 1-1 gelijkspel bij Southampton, Tottenham versloeg Aston Villa met 3-0. Chelsea boekte een moeizame zege bij Cardiff City, door twee late doelpunten werd het 1-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen