Leiwakabessy: "Gaat veel tijd kosten om dit te verwerken"

11 mei 2014, 21:34

Zondag 11 mei is een inktzwarte bladzijde in de clubgeschiedenis van NEC. Na twintig jaar onafgebroken in de Eredivisie geacteerd te hebben, is de ploeg uit Nijmegen na het debacle tegen Sparta (1-4 over twee duels) vanaf volgend seizoen veroordeeld tot de Jupiler League. De degradatie komt ontzettend hard aan, vindt ook Jeffrey Leiwakabessy.

"Het gaat veel tijd kosten om dit te verwerken", zegt Leiwakabessy in gesprek met de NOS. "Iedereen doet dat op zijn eigen manier en ik gebruik daarvoor de steun van mijn familie. Deze klap komt bij mij extra hard aan, omdat NEC mijn club is en in mijn hart zit. Hier ben ik groot geworden", vervolgt de linksachter.

De degradatie van NEC zorgde voor veel woede bij de supporters, die onder meer stoeltjes naar de spelers wierpen, het veld bestormden, naar binnen wilden dringen om verhaal te halen bij de clubleiding en de ruiten van de kleedkamer ingooiden. "Ik begrijp hun woede, want die is ook logisch. Iedereen uit zijn frustratie op zijn eigen manier en daar moet je als voetballer mee leren omgaan. Het was even wachten voordat de kust veilig was. Daarom heb ik even mijn familie opgezocht, want ik had hen even hard nodig", sprak Leiwakabessy over het drama.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen