Ferdinand neemt na twaalf jaar afscheid van United

12 mei 2014, 22:23   Bijgewerkt: 13 mei 2014, 00:45

Rio Ferdinand neemt na een dienstverband van twaalf jaar afscheid van Manchester United. De Engelse verdediger heeft, met pijn in zijn hart, besloten om Old Trafford te verlaten. United bevestigt het vertrek van de 35-jarige routinier via haar officiële website.

Na 454 optredens in het shirt van United (acht doelpunten) komt er zodoende een einde aan het Ferdinand-tijdperk. "Ik heb lang nagedacht over dit moeilijke besluit. Na twaalf fantastische jaren bij mijns inziens de beste club van de wereld, heb ik besloten dat het tijd is om verder te kijken", zegt Ferdinand in een statement op zijn website over zijn vertrek uit Manchester.

"Toen ik bij Manchester United kwam hoopte ik veel trofeeën te winnen. Ik had toen nooit durven dromen dat ik zo succesvol zou zijn als ik hier uiteindelijk geweest ben", vervolgt de ervaren verdediger, die nog niet weet hij zijn toekomst eruitziet: "Ik voel me fit en gezond en ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk uit naar hetgeen de toekomst mij te brengen heeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen