'Trotse' Lodewijks steekt lofrompet over Feyenoord-talenten

13 mei 2014, 07:00

Jong Feyenoord/Excelsior kroonde zich maandagavond tot algeheel landskampioen in het beloftenvoetbal. Het deed Patrick Lodewijks, de coach van de Rotterdamse talenten, veel deugd. "Hartstikke mooi dat we, na het divisiekampioenschap, ook deze prijs hebben gepakt."

Jong Feyenoord/Excelsior zegevierde in het finaleduel in De Kuip met 3-1 over Jong Vitesse. "We kwamen fortuinlijk op voorsprong, maar vervolgens hing de gelijkmaker in de lucht. Gelukkig viel dat doelpunt niet, terwijl we kort voor rust zelf wel scoorden.  Na wat omzettingen in de rust ging het in de tweede helft beter, met de snelle 3-0 als gevolg", analyseert Lodewijks op Feyenoord.nl. "Daarmee was de wedstrijd beslist en kon het feestje met de supporters beginnen. Prachtig dat er zoveel naar het stadion waren gekomen om ons te steunen."

"Voorafgaand aan dit seizoen was het kampioenschap niet het hoofddoel voor ons", stelt de coach, die dit seizoen samen met scheidend trainer Pierre van Hooijdonk aan het roer stond bij de beloften van Feyenoord. "De prioriteit ligt bij het ontwikkelen van de spelers. Toen de titel gaandeweg dit seizoen haalbaar bleek voor ons, zijn we er vol voor gegaan. Daar ben je sportman voor", glimlacht Lodewijks.

"Ondertussen zijn de jongens stappen blijven maken in hun ontwikkeling", constateerde Lodewijks, die de loftrompet steekt over zijn over de talenten. "Als er op hen een beroep werd gedaan in het eerste elftal, vielen ze daar nooit uit de toon. Dat is knap, ook omdat we nooit over een vaste samenstelling van de selectie konden beschikken. Daarom ben ik heel trots op de ploeg."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen