Wilmots licht toe: "Emotioneel voor Simons en voor mij"

13 mei 2014, 15:13

De Belgische bondscoach Marc Wilmots maakte vandaag (dinsdag) zijn definitieve WK-selectie bekend en had daarin geen plaats voor Timmy Simons. De keuzeheer gaf op de persconferentie tekst en uitleg over zijn keuzes en zei dat het niet gemakkelijk was om de ervaren middenvelder te laten afvallen.

"Dit is emotioneel moeilijk voor hem en voor mij", zo citeerde Sporza de trainer. "Ik heb hem uitgelegd dat ik voor zes middenvelders kies. En met acht-negen kandidaten voor die positie is er heel wat concurrentie", zei Wilmots. "Timmy en ik hebben een lange historie, maar op een bepaald moment moet je keuzes maken en ik wil ook op de jeugd spelen. Ik wil niet iemand meenemen die niet veel kansen zal krijgen." De keuzeheer liet weten dat hij hoopt dat de oud-PSV'er in een andere functie voor de bond gaat werken in de toekomst. 

Wilmots verraste met het selecteren van Divock Origi, een negentienjarige aanvaller van het Franse OSC Lille.  "Toen Christian Benteke geblesseerd moest afhaken, hebben we intensief alle mogelijke oplossingen bekeken. Origi is enorm snel, gaat diep, heeft een heel goede techniek en een heel goede mentaliteit. Hij voert ook zijn defensieve werk goed uit. Het ging tussen Batshuayi en Origi en in het profiel dat ik zocht, paste Origi het best met al die genoemde kwaliteiten."

België speelt in de groepsfase op het WK tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen