Favoriet Benfica strijdt tegen vloek en prijzenkaper

14 mei 2014, 14:00

De WK-koorts begint steeds meer op te steken en in diverse landen zit de nationale competitie er al op, maar het toetje van het Europese seizoen moet nog komen. Voordat over anderhalve week gestreden wordt om de Champions League, de meest prestigieuze prijs van Europa, staat vanavond (woensdag) in Turijn de Europa League op het spel. Benfica begint als favoriet aan de finale, maar treft met Sevilla een echte 'killer'.

Al jaren voetbalt Benfica goed mee in Europa. Vaak komt de ploeg ver in Europese toernooien, soms heel ver. Maar wie een blik werpt op de prijzenkast van de club, zal niet heel erg onder de indruk raken. Twee keer won Benfica de toenmalige Europa I, in 1961 en 1962. Daarna lukte het niet meer, ondanks een indrukwekkende reeks finaleplaatsen. Alleen al in de Europa Cup I trokken de Portugezen sinds 1962 vijf keer aan het kortste eind in een eindstrijd, daarnaast verloor het ook tweemaal een UEFA Cup- of Europa League-finale. Vorig seizoen was Benfica in Amsterdam weer eens dicht bij de hoofdprijs, maar Chelsea bleek nét (2-1) te sterk.

Sevilla begint als underdog aan de finale tegen Benfica, met name door de goede resultaten van de Portugese club dit seizoen in Europa. Unai Emery, de coach van de Spaanse club, voelt zich uitstekend in die rol. "Juventus was voor mij de grote favoriet en Benfica schakelde Juventus uit. Benfica is dus de te kloppen ploeg. We geloven dat we ze kunnen verslaan. Beide teams verdienen het in de finale te staan, maar wij zijn alleen maar bezig met onszelf. We gaan op onze eigen manier spelen." Het grote voordeel van Sevilla is dat het over een complete selectie beschikt, Benfica mist door schorsingen en blessures Silvio, Eduardo Salvio en Enzo Perez.

Bookmaker Unibet sluit zich aan bij de algehele tendens en wijst Benfica aan als favoriet in de finale. Wie denkt dat de Portugese club na 52 jaar eindelijk af kan rekenen met de oude vloek, kan 2 verdienen. Bij Sevilla ligt dat anders. Een derde Europese beker in negen jaar levert [a,http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=14082&bid=3218&unibetTarget=/betting%2523/event/1002066513,_blank,3,20] per euro op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen