AZ in finale play-offs met Jóhannsson, zonder Beerens

14 mei 2014, 15:37

AZ gaat met topscorer Aron Jóhannsson op jacht naar een Europa League-ticket. De aanvaller is hersteld van een blessure en maakt deel uit van de selectie voor de heenwedstrijd tegen FC Groningen. Beide clubs staan donderdag in Alkmaar voor de eerste keer tegenover elkaar in de finale van de play-offs.

Door een knieblessure moest Jóhannsson de laatste reguliere competitiewedstrijd van AZ, tegen Feyenoord (1-1), en de duels in de vorige ronde van de play-offs tegen sc Heerenveen aan zich voorbij laten gaan. In de Eredivisie was de 23-jarige aanvaller dit seizoen goed voor zeventien doelpunten in 32 wedstrijden.

Voor Roy Beerens komt de ontmoeting met FC Groningen te vroeg. "Roy heeft vandaag even meegetraind, maar de laatste fase moest hij weer los van de groep trainen. Ik verwacht niet dat hij er deze play-offs nog bij komt. Wij snappen ook niet waarom deze kuitblessure zo lang duurt", aldus coach Dick Advocaat op de clubsite.

Tegen FC Groningen speelt AZ al de 57ste wedstrijd van het seizoen, een record. "Maar we gaan niet over vermoeidheid praten", haast Advocaat zich te zeggen. "Het zijn allemaal gezonde jongens. Het lange seizoen is dus geen enkel excuus. Vermoeidheid zit in het hoofd, niet in het lichaam. Er staat donderdag een gretige groep. Dat zal overigens ook voor FC Groningen gelden." Advocaat, bezig aan zijn laatste wedstrijden in Alkmaar, heeft goede hoop dat zijn club het Europa League-ticket binnen kan slepen. "Het zou mooi zijn als we onszelf belonen door een Europees ticket te winnen. Ja, we hebben zeker een goede kans om de play-offs te winnen."

De heenwedstrijd tussen AZ en FC Groningen, in Alkmaar, begint donderdag om 20.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen