Sevilla knokt zich naar trofee: "Het was een uitputtingsslag"

15 mei 2014, 10:04   Bijgewerkt: 15 mei 2014, 11:18

Sevilla ging de finale van de Europa League woensdag absoluut niet met een favorietenstatus in, maar toch wist de club uit de Spaanse sinaasappelstad beslag te leggen op de derde Europese titel in de clubhistorie. Coach Unai Emery is trots op zijn ploeg en vindt dat zijn manschappen loon naar werken krijgen.

"Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin Benfica de druk op het einde opvoerde", zegt Emery op de website van de UEFA. "Je kon zien dat de spelers steeds vermoeider raakten, het was een uitputtingsslag. We hebben geleerd om te lijden, maar de spelers waren hierop voorbereid", vervolgt Emery, die vol lof sprak over de spelers en staf van Sevilla: "Het team was één op de momenten dat dit nodig was. Het geweldige werk van de keepersstaf was cruciaal", doelt hij op de strafschoppenserie, waarin Sevilla de sterkte was.

"Onze fans houden van dit toernooi, aangezien we al twee keer eerder zegevierden", stelt Emery, die beseft dat de wedstrijd beide kanten op kon gaan: "Ik weet niet wie er beter was, maar beide partijen hebben ervoor gevochten. Sevilla speelde twee jaar lang niet in Europa, daarom wilden we wat speciaals doen. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we waren erop gebrand om de finale te halen. Het is geweldig om deze dan ook te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen