Transfervrije Falkenburg kiest voor overstap naar NAC

15 mei 2014, 10:24   Bijgewerkt: 15 mei 2014, 10:30

Erik Falkenburg vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda. De middenvelder annex aanvaller kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles en hoewel de Deventenaren wilden investeren in een langer verblijf van Falkenburg, heeft hij gekozen voor NAC. De Bredanaars hebben via de officiële website bevestigd dat de aanwinst voor twee jaar tekent.

De offensief ingestelde middenvelder werd vorig seizoen door AZ verhuurd aan de Eagles en hoorde dat de Alkmaarse club hem geen nieuw contract zou aanbieden. Go Ahead was bereid om diep in de buidel te tasten voor Falkenburg, maar het jeugdexponent van Sparta opteert dus voor een transfer van NAC. Naar verluidt werden de verrichtingen van Falkenburg ook nauwlettend in de gaten gehouden door PEC Zwolle.

De 26-jarige Falkenburg is verheugd met de nieuwe uitdaging. "Ik heb altijd een warm contact gehouden met trainer Nebojsa Gudelj. Ik heb een goed gevoel bij de manier waarop NAC de selectie voor volgend jaar inricht en ben er trots op dat ik in Breda op het middenveld aan de slag kan", zegt hij.

Graeme Rutjes, de technisch directeur van NAC, is zeer te spreken over het voetballend vermogen van de aanwinst: "Erik is een jongen met overzicht en voetballend en scorend vermogen. Hij strijdt bovendien voor elke meter. Met die kwaliteiten is hij een speler die perfect past in de selectie die we voor volgend seizoen voor ogen hebben. Overal waar hij heeft gespeeld was hij een belangrijke speler en ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook voor NAC kan zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen