Australiër Sarota: "Nederland is een enorm voetballand"

17 mei 2014, 18:44

Adam Sarota werd het afgelopen jaar geteisterd door een zware knieblessure, maar de middenvelder kwam in de tweede helft van het seizoen nog tot veertien optredens voor FC Utrecht. Deze week werd bekend dat hij tot de voorlopige WK-selectie van Australië, tegenstander van Oranje op het WK, behoort.

De 25-jarige Sarota, die tot dusver drie interlands speelde, zal er alles aan doen om een plekje in de selectie van de Socceroos te veroveren. "Niemand in deze groep is honderd procent zeker van zijn plaats. Ik ga er niet van uit dat ik geselecteerd word, omdat ik overzees actief ben. Er zijn hier veel spelers die in de Australische competitie spelen, maar zij zijn eveneens erg goed. Ik schat mijn kansen voor de definitieve selectie niet hoog in, maar weiger mezelf te onderschatten", zegt de middenvelder van Utrecht tegen VI.

Mocht de WK-droom van Sarota in vervulling gaan, dan hoop hij op speeltijd. "Als ik mee naar het WK ga, wil ik net als iedereen een paar minuten spelen", aldus de middenvelder die alvast ingaat op de clash met het Nederlands elftal. "De wedstrijd tegen Nederland zal interessant worden, ook omdat ik veel spelers van dat team ken. Het is een enorm voetballand, ze verwachten elk duel winnend af te sluiten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen