Galatasaray stelt CL-deelname veilig met zege op slotdag

17 mei 2014, 20:20   Bijgewerkt: 17 mei 2014, 22:44

Galatasaray heeft zich op de laatste speeldag van de Turkse Süper Lig verzekerd van Champions League-voetbal. Cimbom zegevierde zelf met 2-1 over Kayseri Erciyesspor en zag concurrent Besiktas nota bene met 1-1 gelijkspelen tegen Genclerbirligi. Galatasaray eindigt het seizoen zodoende als tweede, met drie punten voorsprong op de stadsgenoot.

Wesley Sneijder en consorten wisten op voorhand dat een overwinning voldoende was om volgend seizoen weer in de groepfase van de Champions League te mogen spelen. Burak Yilmaz was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dit lukte tegen Erciyesspor. Direct na de theepauze brak de Turkse spits de wedstrijd open na een assist van Sneijder, alvorens hij een kwartier voor tijd zorgde voor de bevrijdende 2-1. Kader Mangane deed nog wat terug namens de bezoekers, maar Galatasaray kwam niet echt meer in de problemen.

Besiktas wist in eigen huis niet te winnen van Genclerbirligi. Hugo Almeida zette de nummer drie van de Süper Lig op voorsprong in de eerste helft, maar Marvan Celik herstelde het evenwicht in het tweede bedrijf. Het leidde tot de nodige frustraties, aangezien Oguzhan Özyakup in de blessuretijd kon inrukken met een rode kaart. Even daarvoor had Almeida een strafschop gemist. Was deze erin gegaan, dan had het voor Besiktas overigens weinig uitgemaakt.

Overigens werd er op de Turkse velden uitgebreid stilgestaan bij de mijnramp in Soma. De spelers van Galatasaray betraden het veld met mijnwerkershelmen, om hun steun te betuigen aan de vele slachtoffers. Vrijdagavond stond de wedstrijd van kampioen Fenerbahçe ook al in het teken van de ramp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen