Robben beslist bekerfinale voor mazzelend Bayern

17 mei 2014, 22:42

Arjen Robben heeft Bayern München wederom een hoofdprijs bezorgd. Onze landgenoot scoorde zaterdagavond de beslissende treffer in de verlenging van de finale om de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund. Bij de zeventiende bekerwinst van Bayern moet de kanttekening geplaatst worden dat Dortmund ten onrechte een doelpunt werd onthouden.

Het was aanvankelijk een finale waarin beide ploegen aftastend voor de dag kwamen. Bayern ging op jacht naar de zeventiende DFB Pokal in de clubhistorie, terwijl Dortmund haar vierde beker in de geschiedenis van de club in de wacht wilde slepen. Bayern verdedigde de titel, aangezien het vorig jaar in de finale won van VfB Stuttgart (3-2). Dortmund won de beker in 2012, toen het Bayern maar liefst met 5-2 versloeg.

Bayern wist de titel te prolongeren en had dit grotendeels te danken aan Robben. De Oranje-international maakte in de 106de minuut de bevrijdende 1-0 voor de Duitse recordkampioen. Hij was niet alleen belangrijk met zijn treffer, maar het was ook mooi om te zien dat hij de hele wedstrijd fit oogde, terwijl de rest van de spelers er zeer vermoeid uitzagen tijdens de slotfase van de slijtageslag. Thomas Müller stelde de titel in de blessuretijd van de verlenging veilig, door de 2-0 te maken.

Voordat de verlenging überhaupt plaats kon vinden, leek Dortmund in de tweede helft op voorsprong te komen. Verdediger Mats Hummels knikte de bal richting het doel van Bayern en zag zijn inzet achter de lijn weggehaald worden door Dante. De arbitrage schatte de situatie verkeerd in en kende het doelpunt niet toe. Het zorgde voor de nodige woede bij Dortmund, waarvoor spits Robert Lewandowski zijn laatste wedstrijd speelde. Hij verruilt BVB na het seizoen uitgerekend voor de tegenstander in de bekerfinale.

Overigens moest Philipp Lahm het duel al in de eerste helft staken. De international van Duitsland ondervond hinder van een enkelblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen