Seedorf grijpt met Milan naast Europees voetbal

Ger
18 mei 2014, 22:59   Bijgewerkt: 18 mei 2014, 23:46

Clarence Seedorf heeft met AC Milan op de slotdag van de Serie A naast Europees voetbal gegrepen. De ploeg van de Nederlandse trainer won weliswaar met 2-1 van US Sassuolo, maar door resultaten op andere velden bleef de benodigde zesde plaats buiten bereik.

Beide doelpunten van Milan vielen in het eerste half uur. Sulley Muntari opende de score, waarna Nigel de Jong voor de 2-0 zorgde. De middenvelder van Oranje zag zijn vrije trap van richting veranderd worden. Pas in blessuretijd scoorde Simone Zaza vanaf de penaltystip tegen. Op dat moment hadden liefst drie spelers een rode kaart gekregen. Bij Milan incasseerde Philippe Mexès twee keer geel, waarna ook Sassuolo als tiental verder moest na een rode prent voor Paolo Cannavaro. De Rossoneri beëindigden de wedstrijd zelfs met negen man na het wegsturen van Mattia De Sciglio. Mario Balotelli was buiten de basiself gelaten, maar viel wel in. Urby Emanuelson bleef de hele wedstrijd op de bank. 

Parma legde uiteindelijk beslag op de zesde positie. Door twee doelpunten van Amauri werd AS Livorno met 2-0 verslagen. Voor Torino waren de druiven zuur. Door een 2-2 gelijkspel in het uitduel met Fiorentina werd het Europese ticket uit handen gegeven. Alessio Cerci werd de schlemiel van de avond door namens Torino in de extra tijd een strafschop te missen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen