River Plate en León kronen zich tot landskampioen

19 mei 2014, 08:35

River Plate heeft haar wederopstanding van de afgelopen jaren gestalte geven, door zich voor de 35ste keer in de clubhistorie tot kampioen van Argentinië te kronen. De historierijke club uit Buenos Aires sloot het seizoen met een 5-0 overwinning op Quilmes af en zag achtervolger Estudiantes met 2-1 ten onder gaan tegen Tigre, waardoor het landskampioenschap een feit is.

Het kampioenschap is zeer knap te noemen, omdat River Plate in 2011 nog degradeerde naar een lager niveau. De topclub wist zich echter snel terug te knokken naar de Primera A en denderde de tweede helft van dit seizoen dus naar de Argentijnse landstitel. Deze had River Plate voor het laatst gegrepen in 2008, toen Atlético Madrid-coach Diego Simeone nog onderdeel was van de club. Het seizoen wordt in Argentinië opgedeeld in twee helften. In de eerste seizoenshelft trok San Lorenzo aan het langste einde.

In Mexico slaagde CD León erin om haar titel in het Clausura-kampioenschap te prolongeren. De club won het tweede deel van de finaleronde van de play-offs na verlenging met 2-0, nadat de eerste wedstrijd met 2-3 verloren was gegaan. León legde eerder dit seizoen ook al beslag op het Apertura-kampioenschap, wat een primeur is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen