Dolle vreugde bij Groningen na grijpen Europees ticket

19 mei 2014, 11:50   Bijgewerkt: 19 mei 2014, 11:55

Wie deze week in Groningen rondloopt, zal veel vrolijke gezichten zien. FC Groningen wist zondag de finaleronde van de play-offs succesvol af te sluiten, waardoor coach Erwin van de Looi en de zijnen volgend seizoen Europees voetbal zullen spelen. De klinkende 3-0 overwinning op AZ zorgde tevens voor een serie van tien duels zonder nederlaag (negen zeges). Iedereen die de Groningse club een warm hart toedraagt kan zijn geluk niet op, na het succes.

Marco Bizot werd na afloop door de fans op de schouders genomen op het veld. "Het stond zwart van de mensen en ik wist echt niet waar ik heen moest. Ik weet dat het verboden is om het veld op te gaan, maar ik zag ze de laatste vijf minuten al telkens een metertje dichterbij komen. Als zij niet naar mij waren gekomen, was ik het publiek ingegaan. Dat had ik vanmiddag al besloten", glimlacht de doelman.

Van de Looi, de keuzeheer van Groningen, kon zijn geluk ook niet op. "Het is fantastisch. Het is gelukt wat we wilden. We zijn dan ook ongelofelijk blij. Vanochtend kreeg ik een SMS'je van Arjen Robben met 'zet de kroon op een fantastisch seizoen'. En zo voelde het ook echt. In de ploeg was er de focus en gisteren op de training hadden we eigenlijk al het gevoel dat het niet mis kon gaan", stelt de coach.

Ook algemeen directeur Hans Nijland toonde zich zeer gelukkig via het sociale medium. "Europees! Een Europese droom is werkelijkheid geworden! Tot woensdagavond op de grote markt!", sprak hij, verdeeld over drie tweets. Een dag later, nadat het succes wat minder vers was, resumeerde hij nog even: "Vandaag gewoon even nagenieten. Mooi toch. Geweldige avond gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen