Vitesse verlengt met hoofd van 'structurele levensader'

19 mei 2014, 17:00

De voetbalacademie van Vitesse staat ook de komende jaren onder leiding van Gerry Hamstra. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een nieuw, driejarig contract. Hamstra is sinds vorig jaar fulltime in dienst als hoofd van de Vitesse Voetbal Academie, daarvoor werkte hij als jeugdcoach bij de Arnhemse club.

Technisch directeur Mo Allach van Vitesse benadrukt op de clubsite hoe belangrijk de voetbalacademie voor de Arnhemmers is. "De academie is één van de belangrijkste pijlers in het technisch beleid. De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een masterplan voor de jeugdopleiding. Hamstra als hoofd Vitesse Voetbal Academie geeft uitstekend invulling aan zijn rol. De academie wordt meer dan in het verleden een structurele levensader van de club. We streven naar continuïteit en kwaliteit. Gerry is daarin een belangrijke schakel."

Hamstra, voormalig hoofdcoach van FC Emmen, is blij dat hij kan blijven. "Ik heb het enorm naar mijn zin. We werken hard aan de ontwikkeling van een toonaangevende academie binnen voetballend Nederland. We komen nu in een nieuwe fase. Onze ambitie is, om op een innovatieve manier, een internationale opleiding te worden. Eén van de resultaten daarvan is het aanstellen van fulltime jeugdtrainers. Aspecten als videodata-analyse en uitgebalanceerde fysieke en mentale trainingen worden essentiële onderdelen van de ontwikkeling van de jeugdspelers. Ik kijk er naar uit om deze belangrijke vervolgstappen met de academie te zetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen