"Davids wilde uitzondering zijn en dat wilden wij niet"

21 mei 2014, 17:25

Edgar Davids maakte afgelopen zondag kenbaar dat hij niet zal deelnemen aan de trainerscursus van de KNVB. De voormalig international droeg het feit dat de voetbalbond 'de regels voor de derde keer veranderd heeft' als reden aan voor zijn besluit. De KNVB heeft hierop gereageerd en stelt dat Davids het niet zag zitten om met regelmaat naar Zeist te komen.

"We hebben de regels niet veranderd. De cursus is al jaren hetzelfde", sprak een woordvoerder van de voetbalbond tegenover NU.nl. Davids refereerde naar de situatie van Clarence Seedorf, die de cursus vanuit Brazilië - hij speelde destijds voor Botafogo - mocht volgen. "Dat was een unieke situatie en de eerste keer dat we het deden. Bovendien had het voor zowel Seedorf als de bond aardig wat voeten in de aarde om soms heen en weer te reizen. Het was een pilot en die kunnen we niet altijd doen."

Davids is woonachtig in Londen en wilde dezelfde voorkeursbehandeling als Seedorf. De KNVB vond de barrière echter minder groot dan bij Seedorf het geval was. "Hij wilde een uitzondering zijn en dat wilden wij niet. We hebben docenten zoals Co Adriaanse die met een grote groep trainers tegelijk wil werken. Het is erg jammer hoor, want we willen graag dat ook grote spelers zoals Davids de cursus doen. Hij kiest nu voor iets anders", aldus de woordvoerder.

  • Edgar Steven Davids

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen