Keuzeheer Stekelenburg 'heel trots' na verloren EK-finale

Ger
22 mei 2014, 10:22

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar greep woensdagavond naast de Europese titel. De finale van het toernooi op Malta werd na een penaltyserie verloren van Engeland. Keuzeheer Maarten Stekelenburg blikt desondanks vol trots terug op het evenement.

"We hebben dit seizoen alle officiële duels gewonnen. Behalve de laatste dan, een gelijkspel. We hebben bovendien goed gespeeld. We mogen heel trots zijn op wat we hebben laten zien en bereikt", aldus Stekelenburg tegen OnsOranje.nl. "We wisten van tevoren dat het verschil tussen deze twee ploegen heel klein was. Dat is ook wel gebleken. Allebei hebben we fases gehad waarin we de bovenliggende partij waren. Wij hadden dat in de slotfase. Met een beetje geluk hadden we de wedstrijd toen gewonnen."

Stekelenburg had zich met Nederland vooraf al ingesteld op een eventuele strafschoppenreeks. "We hebben het besproken en getraind. Maar op het beslissende moment na een lange wedstrijd is het gewoon heel moeilijk. Dani van der Moot en Calvin Verdonk zijn misschien wel onze beste strafschopnemers. En juist zij missen. Enorm zonde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen