Kuipers klaar voor finale: "Dit zal ik nooit vergeten"

Ger
23 mei 2014, 23:19

Björn Kuipers staat voor een hoogtepunt in zijn scheidsrechtersloopbaan. De 41-jarige Tukker fluit zaterdag de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid. Hij is na Leo Horn, Charles Corver en Dick Jol de vierde Nederlandse scheidsrechter die de belangrijkste Europese clubfinale mag leiden.

"In 2006 kreeg ik in mijn eerste jaar als internationaal scheidsrechter de finale van het EK onder 17 toegewezen en nu fluit ik de eindstrijd van de Champions League. Een grote eer om voor deze unieke finale aangesteld te worden, ik ben daar enorm trots op", zegt Kuipers op de website van de UEFA. "Dit wordt een wedstrijd die ik nooit zal vergeten. Het zal wel een kippenvelmomentje worden om die hymne van de Champions League te horen."

Kuipers heeft zich met zijn assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra tot in de puntjes voorbereid op de finale. "We hebben de wedstrijden van beide clubs in de Champions League teruggezien en alle duels tussen Atlético en Real van dit seizoen, in de Spaanse beker en de competitie. Een video-analist heeft ons geholpen om de belangrijke dingen te zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen