Goudhaantje Zamora schiet QPR naar Premier League

24 mei 2014, 18:05   Bijgewerkt: 24 mei 2014, 19:12

In navolging van Leicester City en Burnley zal Queens Park Rangers volgend seizoen uitkomen op het hoogste niveau van Engeland. De ploeg rekende in de finale van de play-offs om promotie af met Derby County. Het treffen op Wembley werd vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd beslist door de ervaren spits Bobby Zamora, die QPR, weliswaar tegen de verhouding in, naar de Premier League wist te schieten.

Derby eindigde op de derde plaats in de Championship, met vijf punten voorsprong op QPR, de opponent in de beslissende play-off wedstrijd. Zodoende ging de ploeg van voormalig FC Twente-coach Steve McClaren de clash op Wembley als lichte favoriet in. Dit was ook terug te zien op het veld, aangezien Derby het spel maakte en QPR eigenlijk maar weinig in de melk te brokkelen had. The Rams ontbeerden echter scherpte en maakten het niet af.

Dit deed QPR wel. De manschappen van manager Harry Redknapp sloegen op het optimale moment toe. Oudgediende Zamora kreeg in de slotminuut dé kans om de Super Hoops promotie naar het hoogste niveau te bezorgen en verzilverde deze mogelijkheid uiterst koeltjes. Met de binnenkant schoot hij het speeltuig keurig in de hoek. Zijn belangrijke treffer zorgde ervoor dat QPR, na één seizoen Championship, weer zal spelen op onder meer Old Trafford, Stamford Bridge en Anfield. Zeer verrassend, omdat de ploeg van Redknapp niet alleen het mindere van het spel had, maar ook nog eens met tien man speelde, door een rode kaart van Gary O'Neil.

De promotie levert de club naar schatting een slordige 165 miljoen euro op. QPR promoveerde eerder al in 1968, 1973, 1983 en 2011 naar de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen