Emotionele Ricksen neemt afscheid en krijgt tribune

26 mei 2014, 14:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard organiseerde zondag een erewedstrijd voor Fernando Ricksen. Het was een emotionele aangelegenheid, waarin het 37-jarige clubicoon een staande ovatie kreeg van de fans van Fortuna. De oud-voetballer kreeg, naast een enorme hoeveelheid cadeaus en complimenten, een eigen tribune.

Vak Noord, de plek van de fanatieke aanhang van Fortuna, heet vanaf nu de 'Fernando Ricksen Tribune'. Een mooi gebaar voor de voormalig international, die aan de spierziekte ALS lijdt. De oud-speler van Fortuna, AZ, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg werd door de supporters geëerd met een groot doek.

Onder meer Giovanni van Bronckhorst, Ronald Waterreus, Mark van Bommel, Shota Arveladze, Anatoliy Tymoschuk, Nacho Novo en Kevin Hofland maakten hun opwachting in het ereduel. Van Bommel heeft veel respect voor Ricksen, zo geeft hij tegenover L1 aan: "Het is iemand die alles uit z'n carrière gehaald heeft, maar ook alles uit zijn leven. Dat klinkt gek, want hij is nog jong. Maar hij heeft wel geleefd."

Een emotionele Ricksen werd na zijn laatste wedstrijd ooit op de schouders genomen. "Het was een mooie, zware, emotionele dag. Dit zijn de mooiste dingen om mee te maken. Ik vind het jammer dat het afgelopen is, maar ik ben wel helemaal kapot", sprak Ricksen na de voor hem georganiseerde wedstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen