Lukaku scoort drie keer voor België, debuut Januzaj

Ger
26 mei 2014, 22:42

België heeft in Genk de oefeninterland tegen Luxemburg met 5-1 gewonnen. Romelu Lukaku was met drie doelpunten uitstekend op dreef. De Belgische bondscoach Marc Wilmots liet twee spelers debuteren.

Het publiek in de uitverkochte Cristal Arena kreeg al in de derde minuut de openingstreffer te zien. Na balverlies van Lars Krogh Gerson bezorgde Marouane Fallaini het speeltuig bij Lukaku, die vervolgens koel bleef voor het doel. Luxemburg kwam na een klein kwartier verrassend op gelijke hoogte. Verdediger Thomas Vermaelen liet zich verrassen door RKC Waalwijk-spits Aurelién Jochim, die een uittrap van zijn doelman oppikte en scoorde met een verre uithaal.

De Belgische ploeg zocht alsnog met een voorsprong de kleedkamer op. Op aangeven van Eden Hazard zorgde Lukaku voor de 2-1. Doelman Anthony Moris maakte bij de treffer geen beste indruk. Kort na de pauze tekende Lukaku voor zijn derde doelpunt van de avond. Invaller Nacer Chadli, oud-speler van FC Twente, deed twintig minuten voor tijd ook een duit in het zakje, waarna Kevin De Bruyne vanaf elf meter voor de eindstand zorgde.

Adnan Januzaj maakte na de hervatting zijn debuut voor de Rode Duivels. De talentvolle aanvaller van Manchester United besloot half april voor België te willen uitkomen. Hij had ook onder meer kunnen kiezen om Albanië of Engeland te vertegenwoordigen. In het laatste half uur mocht bij de Belgen ook Divock Origi van het Franse Lille debuteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen