Marokko
0 – 0
Spanje

Jorge Jesus gaf 'grote club' nul op het rekest

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 mei 2014 – Jorge Jesus had zichzelf na zijn succesvolle jaargang bij Benfica kunnen belonen met een overstap naar een volgens hem grote club, maar de oefenmeester bedankte. Jesus geeft de voorkeur aan een langer verblijf bij zijn huidige werkgever uit Lissabon.

Jesus leidde Benfica afgelopen seizoen naar de nationale treble, met de landstitel en de winst van beide bekertoernooien. Daarnaast bereikten de Adelaars de Europa League-finale, die na strafschoppen werd verloren van Sevilla.

Het leverde Jesus een aanbieding van een andere club op, maar hij was niet geïnteresseerd. "Ik had daar meer kunnen verdienen, maar ik laat mij nooit leiden door geld", zegt de succescoach tegen Benfica TV. "Ik was niet heel erg onder de indruk van die aanbieding. Ik ben bij Benfica al coach van een groot team, dat de laatste jaren ook goede resultaten in Europa heeft neergezet. Ik heb nooit een vertrek overwogen."

Naar verluidt was de aanbieding afkomstig van AC Milan, dat officieel nog afscheid moet nemen van Clarence Seedorf. Dat lijkt echter slechts een kwestie van tijd. Nu i Rossoneri nul op het rekest hebben gekregen van Jesus, lijken ze uit te komen bij Filippo Inzaghi.

Reacties

WK 2022

gerelateerd