Bondscoach Hodgson hekelt Engelse supporters

1 juni 2014, 11:55

De Engelse bondscoach Roy Hodgson is niet te spreken over de Engelse fans. De supporters reageerden vrijdag in de oefeninterland tegen Peru negatief op Wayne Rooney, die ondanks de 3-0 overwinning niet wist te overtuigen. "Het is wel jammer dat het hele land zo geobsedeerd is door Wayne Rooney", zegt de 66-jarige Engelsman tegen The Guardian.

Volgens Hodgson was de balans in zijn team echter goed en moet er niet alleen gekeken worden naar individuele prestaties. "Ik denk dat Wayne zich niet anders voordoet dan iemand die een belangrijk lid van de selectie is en altijd zijn stinkende best doet. Om te praten over combinaties interesseert me niet. Alles wat ik wil is dat Wayne Rooney en Daniel Sturridge goed spelen."

De keuzeheer is het bovendien niet eens met de kritiek. "Wij als staf van Engeland delen de obsessie met Rooney niet. Wij denken dat andere spelers zoals Sturridge, Danny Welbeck, Raheem Sterling, Ross Barkley en Adam Lallana ook in het veld staan om een goede prestatie te leveren en te scoren. Dat is waar het bij een team om draait."

Hodgson meent dat Rooney het verdiend heeft om tot de belangrijkste spelers van Engeland te worden gerekend. "Het is logisch dat hij en Steven Gerrard als ervaren spelers meer verantwoordelijkheid dragen. Ik ben niet op zoek naar spelers die mij imponeren, maar die mijn vertrouwen in hen waarmaken. Als ze net zo goed spelen als bij Liverpool en Manchester United, ben ik blij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen