Italië niet langs Luxemburg, Engeland ook gelijk

4 juni 2014, 23:17   Bijgewerkt: 5 juni 2014, 00:52

Italië heeft de voorbereiding op het WK in Brazilië afgesloten met een teleurstellend resultaat. De viervoudig wereldkampioen kwam woensdag in Perugia niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Luxemburg. Engeland eindigde ook op remise, al was dat nog wel tegen WK-deelnemer Ecuador (2-2).

Italië domineerde tegen Luxemburg en kwam binnen negen minuten op voorsprong. Claudio Marchisio zette de aanval op met een fraaie opening op Mario Balotelli. De spits van AC Milan hield de bal vervolgens goed bij zich en wachtte totdat Marchisio dik veertig meter had overbrugd, waarna hij het leder op het hoofd van de Juventus-speler legde. Marchisio tekende zodoende voor de openingstreffer.

De Italianen bleven daarna de bovenliggende partij, maar konden het duel niet beslissen. Wel raakten Balotelli en Antonio Candreva na rust in een tijdsbestek van één minuut allebei de lat. Luxemburg, met RKC-spits Aurelien Joachim in de basis, wist vijf minuten voor tijd uit het niets op gelijke hoogte te komen. Maxime Chanot legde de eindscore uit een corner vast op 1-1.

Italië opent het WK op zaterdag 14 juni met een kraker tegen Engeland. De wereldkampioen van 1966 lijkt ook nog niet klaar voor de ouverture, getuige het 2-2 gelijkspel tegen Ecuador in Florida. Enner Valencia bracht de Ecuadoranen na acht minuten aan de leiding. Wayne Rooney herstelde na een half uur het evenwicht, door raak te schieten in de kluts. Ploeggenoot Rickie Lambert trof in eerste instantie de paal met een hakbal.

Lambert tekende vlak na rust zelf voor de 1-2, maar Michael Arroyo bracht Ecuador twintig minuten voor tijd langszij: 2-2. Daar bleef het bij. Beide landen eindigden de wedstrijd wel met tien man. In de 79ste minuut kregen Antonio Valencia en Raheem Sterling allebei rood vanwege een opstootje. Engeland oefent zaterdag nog tegen Honduras.

Algerije, één van de tegenstanders van België op het WK, vloerde Roemenië met 2-1. Al Arabi Soudani maakte in de 66ste minuut het beslissende doelpunt in Geneve. IJsland, dat een WK-ticket in de play-offs misliep, vloerde Estland met 1-0. Ajacied Kolbeinn Sigthorsson scoorde negen minuten na rust uit een strafschop de enige treffer in Reykjavik.