Colombia, Japan en Griekenland boeken zege

7 juni 2014, 09:41

Colombia, Japan en Griekenland, op het WK alle drie ingedeeld in groep D, hebben vrijdag (lokale tijd) een oefenzege geboekt. De Colombianen kenden van het drietal de minste moeite; Jordanië werd in Buenos Aires met 3-0 verslagen.

Colombia had wel twee penalty's nodig om de basis voor de winst te leggen. James Rodriguez opende op slag van rust vanaf de stip de score, Juan Cuadrado zorgde in de 83ste minuut eveneens vanaf elf meter voor de verdubbeling van de voorsprong. Fredy Guarin legde zes minuten later, na voorbereidend werk van Victor Ibarbo, de eindstand vast op 3-0. Bij Colombia viel PSV'er Santiago Arias na ruim een uur in.

Voor Colombia begint het WK op 14 juni met een wedstrijd tegen Griekenland. De Europees kampioen van 2004, tegenwoordig onder leiding van de Portugees Fernando Santos, sloot de voorbereiding af met een 2-1 overwinning op Bolivia. Panagiotis Kone en Konstantinos Katsouranis scoorden in New Jersey voor de Grieken, Rudy Cardozo deed iets terug namens Bolivia.

Japan had ondertussen in Florida de grootste problemen met Zambia, in 2012 winnaar van de Afrika Cup. De manschappen van bondscoach Alberto Zaccheroni stonden binnen een half uur met 0-2 achter. Oud-VVV'er Keisuke Honda zorgde vijf minuten voor rust uit een strafschop voor de aansluitingstreffer. Shinji Kagawa en opnieuw Honda bogen na de pauze in een tijdsbestek van twee minuten, in de 74ste en 75ste minuut, de achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Zambia, met FC Utrecht-speler Jacob Mulenga als invaller, kwam in de 89ste minuut via Lubamba Musonda terug tot 3-3. Maar daarmee was het spektakelstuk nog altijd niet beslist. Invaller Yoshito Okubo nam twee minuten later namens Japan het slotakkoord voor zijn rekening (4-3).

Ivoorkust, dat niet in actie kwam, is het land dat groep D op de mondiale titelstrijd completeert.