Zwitserland wint spannend duel in slotseconden van Ecuador

15 juni 2014, 20:07   Bijgewerkt: 15 juni 2014, 20:21

Zwitserland heeft in de allerlaatste seconden een 2-1 overwinning op Ecuador binnengesleept. Haris Seferovic schoot in de slotfase een lage voorzet binnen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, tijdens de eerste wedstrijd in Groep E. Zwitserland liet zich gelden als de voetballende ploeg, maar had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Enner Valencia maakte gebruik van een moment van onoplettendheid aan Zwitserse zijde, en kopte na een dik half uur de 1-0 binnen. Invallers Admir Mehmedi en Seferovic wisten het tij in de tweede helft alsnog te keren.

Zwitserland is één van de underdogs van dit toernooi. De ploeg kende een stabiele kwalificatiereeks en stond bij aanvang van het toernooi op een verrassende zesde plaats op de FIFA-wereldranglijst. Desondanks waarschuwde coach Ottmar Hitzfeld zijn team voor onderschatting: "Ecuador speelt goed georganiseerd en hebben uitstekende spitsen. Om geschiedenis te kunnen schrijven in Brazilië, moeten we in de eerste wedstrijd alles geven voor een goed resultaat".

Zwitserland kwam om te voetballen, maar tot uitgespeelde aanvallen kwam het in de beginfase nauwelijks. Afstandspogingen van smaakmaker Xherdan Shaqiri en Xhaka zorgden voor het grootste gevaar. Twee minuten na de hervatting deed Zwitserland echter wat het de gehele eerste helft had nagelaten. Invaller Admir Mehmedi bracht de Zwitsers op gelijke hoogte door een hoekschop tegen de touwen te koppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen