Officieel: Koeman tekent voor drie jaar bij Southampton

16 juni 2014, 17:15   Bijgewerkt: 16 juni 2014, 17:29

Ronald Koeman vervolgt zijn trainersloopbaan definitief in de Premier League. De coach, die de afgelopen jaren bij Feyenoord aan het roer stond, heeft een driejarig contract getekend bij Southampton, dat de aanstelling van de Nederlandse trainer inmiddels bevestigd heeft.

De Nederlander is de opvolger van Mauricio Pochettino, die aan de slag gaat bij Tottenham Hotspur. De 51-jarige Koeman lijkt zijn één jaar oudere broer Erwin en Jan Kluitenberg mee te nemen als respectievelijk assistent-coach en fysiektrainer. De BBC stelt dat de trainer nog meer Nederlanders wil onderbrengen bij de Premier League-club. Feyenoorder Lex Immers zou zijn grootste doelwit zijn.

Koeman zal zich, naast de zoektocht naar versterkingen, moeten focussen op het intact houden van de huidige selectie. Verdedigers Luke Shaw en Dejan Lovren staan in de belangstelling van diverse clubs, terwijl de verrichtingen van Adam Lallana ook nauwlettend in de gaten worden gehouden door andere clubs.

Via zijn Twitteraccount liet Koeman weten veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. "Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen met The Saints."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen