Ronaldo in Portugese basis, Klose begint op de bank

16 juni 2014, 17:10   Bijgewerkt: 16 juni 2014, 22:49

Duitsland en Portugal moesten even geduld hebben, maar mogen vanavond (18.00 uur) ook de weide in op het WK. Beide landen treffen elkaar de eerste wedstrijd in Groep G, waar ook Ghana en de Verenigde Staten ingedeeld werden. Cristiano Ronaldo is fit genoeg bevonden om vanaf de aftrap te verschijnen.

De Duitsers kenden geen vlekkeloze voorbereiding op het WK. Bondscoach zag aanvaller Marco Reus wegvallen met een zware knieblessure en daarnaast was doelman Manuel Neuer aan het kwakkelen met een schouderblessure. De goalie van Bayern München is echter tijdig hersteld voor de kraker tegen Portugal. Miroslav Klose, die dit toernooi all-time WK-toscorer hoopt te worden, moet zich tegen de Portugezen schikken in een rol als reserve. Mario Götze neemt zijn plek in bij Die Mannschaft.

Bij Portugal ging het in aanloop naar het mondiale eindtoernooi vrijwel alleen maar over de fysieke gesteldheid van Ronaldo, de grote ster in de equipe van bondscoach Paulo Bento. De aanvaller van Real Madrid is klaargestoomd voor het duel met Duitsland en staat aan de aftrap. Verdediger Pepe en middenvelder Raul Mereiles kampten ook met fysieke problemen, maar zijn ook op tijd weer fit.

Opstellingen

Duitsland: Neuer; Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes; Lahm, Khedira, Kroos; Özil, Götze; Müller.

Portugal: Rui Patricio; Alves, Pepe, Veloso, Coentrão; Moutinho, Almeida, Mereiles, Nani, Ronaldo; Pereira.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen