Mexico imponeert en houdt Brazilië op gelijkspel

17 juni 2014, 23:05

Brazilië heeft zijn tweede duel in groep A niet kunnen winnen. Tegenstander Mexico hield de Brazilianen knap op 0-0. In een onderhoudende wedstrijd, die zich in enorm hoog tempo afspeelde, bleven alleen de doelpunten uit. Uitblinker was de Mexicaanse doelman Ochoa, die Neymar tot twee keer toe van een doelpunt hield. Zowel Mexico als de mannen van Luiz Felipe Scolari komen nu op vier punten uit twee wedstrijden.

In haar openingswedstrijd tegen Kroatië (3-1) maakte Brazilië een nerveuze indruk en lukte het niet aan de torenhoge verwachtingen te voldoen. De knulligheid waarmee de Braziliaanse defensie bij tijd en wijlen optrad zal niemand – inclusief de Mexicaanse ploeg – ontgaan zijn. Braziliaans bondscoach Luiz Felipe Scolari toonde zich vooraf een gewaarschuwd man: "Brazilië heeft het altijd lastig tegen Mexico. Ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd, in een hoog tempo, waarin we vol gas moeten geven".

Scolari's voorspelling kwam meer dan uit. Beide ploegen speelden vanaf het eerste fluitsignaal in een razend tempo en schuwden de duels niet. Scheidsrechter Cüneyt Çakir zag veel door de vingers, waardoor het tempo lekker in de wedstrijd bleef.

Brazilië kreeg de eerste grote kans van de eerste helft. Neymar kopte een voorzet van Dani Alves vol in de hoek. Maar dankzij een voortreffelijke redding van doelman Ochoa, veranderde dit niets aan de score. Ook pogingen van David Luiz (stuitte van dichtbij op Ochoa) en de Mexicaan José Vázquez (rakelings naast het doel), bleven onbenut.

In de tweede helft zette Mexico zijn tegenstander direct flink onder druk. Afstandsschoten van opnieuw Vázquez en Héctor Herrera vlogen maar rakelings over het doel van Júlio César. Aan de andere kant wist Ochoa zich opnieuw als held te manifesteren. Neymar mocht een voorzet vrij aannemen, maar zijn poging van dichtbij kwam opnieuw niet langs de Mexicaanse keeper. Ook een kopbal van Thiago Silva op enkele meters van het doel, werd door Ochoa op voortreffelijke wijze gekeerd. Zo bleef het duel tussen beide ploegen steken op 0-0. Zowel Mexico als Brazilië komen nu op vier punten in groep A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen